zaterdag 7 oktober 2017

30 jaar De Helling!

Jubileumsymposium

Tijdschrift de Helling bestaat 30 jaar! We nodigen iedereen uit om dat te vieren, op zaterdagmiddag 7 oktober tijdens ons feestelijke jubileumsymposium. Klik hier om je direct aan te melden!

Wat is de agenda van groen en links de komende jaren? Diverse gerenommeerde sprekers en referenten zullen hier tijdens het jubileum hun invulling aan geven: 

Eva Gladek, industrieel ecoloog en directeur van Metabolic, zal spreken over 'Circulaire economie en de transformatie naar een duurzame economie'. Tom van der Lee, Tweede Kamerlid GroenLinks, zal reageren op haar voordracht.

Bekijk hier de TEDx Talk van Eva Gladek over 'Urban and Industrial Metabolisms'.

Marleen Stikker, directeur van de Waag Society, zal spreken over 'Technologie, (on)gelijkheid en de noodzaak tot politieke actie'. Martijntje Smits, ingenieur en filosofe Universiteit Utrecht, reageert op haar betoog. Lees hier alvast het interview met Stikker uit het Big Data-nummer van De Helling!​

Dagvoorzitters zijn Farid Tabarki en Natasja van den Berg. Zij staan met Joost Lagendijk en enkele Helling-redacteuren van het eerste uur stil bij '30 jaar De Helling relevant en revolutionair'. GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil verzorgt een column.

Bekijk hier de TEDx Talk van Farid Tabarki over de toekomst van de stad, 'The Liquid City'.

En is er natuurlijk een feestelijke afsluiting met muziek (De Band zonder Verblijfsvergunning) en een hapje en drankje!

Plaats: De Gelderlandfabriek in Culemborg, vlak naast het station.
Tijd:  13.30 – 17.30 uur

Klik hier om je aan te melden!

EXTRA: Belangstellenden zijn voorafgaand aan het symposium, om 11.30 uur, welkom voor een georganiseerde rondleiding in de aangrenzende wijk EVA-Lanxmeer.

Deze bijzondere wijk is vanaf 2000 gebouwd rondom het lokale waterwingebied. 320 Huishoudens beheren hier gezamenlijk het openbaar groen, het delen van auto’s, de opwekking van duurzame energie en de eigen stadsboerderij. De wijk trekt elk jaar enkele duizenden bezoekers die EVA-Lanxmeer inspirerend vinden en als voorbeeld gebruiken voor plannen die ze in hun eigen omgeving willen realiseren.

Er kunnen 50 personen mee met de rondleiding, dus meld je snel aan!