woensdag 16 oktober 2019

Betuttelen of bevrijden?

De sociale agenda van GroenLinks

Deze tweede masterclass uit een serie van vijf gaat over hoe voor GroenLinks een ontspannen samenleving eruit ziet. Welke vorm van sociale zekerheid past daarbij? Moet iedere burger financieel onafhankelijk zijn en mag de overheid ‘betuttelend’ optreden?

De Masterclass wordt gegeven door Tom van der Lee (Tweede Kamerlid Economische Zaken, Klimaat en Energie, voormalig politiek coördinator van GroenLinks en hoofd voorlichting, o.a. woordvoerder van Paul Rosenmöller en Femke Halsema. Was directeur campagnes Oxfam Novib), het verhaal 'uit de praktijk' komt van Linda Voortman (GroenLinks-wethouder Werk en Inkomen in Utrecht, voormalig Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid). Referent-spreker is Pauline Schipper van Women Inc. Zij coördineert al jarenlang De Tafel van Een, een initiatief om vrouwen aan werk te helpen.

Serie masterclasses

GroenLinks bestaat 30 jaar, maar wat zijn eigenlijk de waarden die ten grondslag liggen aan de partij? Waar is het mee begonnen en waar staan we nu, ideologisch gezien? Voor wie verdieping zoekt, kom dit najaar naar de Masterclasses Gedachtegoed GroenLinks in Utrecht, georganiseerd door het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks i.s.m. Hellingproef.

Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Instituut Cervantes, Domplein 3, Utrecht

Aanmelden