woensdag 13 november 2019

Hokjes bouwen of bubbels breken?

Identiteit, diversiteit en inclusie

Deze vierde masterclass uit een serie van vijf gaat over identiteit, diversiteit en inclusie. Emancipatie van vrouwen en minderheden heeft altijd prominent op de politieke agenda van GroenLinks gestaan. Hoe heeft GroenLinks dit in de afgelopen decennia concreet vormgegeven? En hoe verhoudt feminisme zich tot culturele gewoonten en eigenheid? 

De Masterclass wordt gegeven door Andrée van Es (Oud-partijleider GroenLinks, oud-wethouder Werk, Inkomen en Participatie, Diversiteit en Integratie in Amsterdam, oud-directeur De Balie, voormalig fractielid PSP). Het verhaal 'uit de praktijk' komt van Melody Deldjou Fard (raadslid cultuur, diversiteit en economie in Utrecht, lid partijbestuur GroenLinks, campagneleider GroenLinks Utrecht). Referent-spreker is Keklik Yücel van VrijLinks. Zij was Tweede Kamerlid voor de PvdA (2012-2017) en had onder andere emancipatie en sociale zaken in haar portefeuille. Ze is een van de opstellers van het manifest van Vrij Links, een initiatief van vrije geesten die een open en onbelemmerd debat, secularisme en een herwaardering van individuele vrijheid voorstaan. Zij willen het debat aangaan in de samenleving over progressieve, vrijzinnige, linkse waarden, in en buiten Nederland, omdat deze volgens hen ondervertegenwoordigd zijn.  

Serie masterclasses

GroenLinks bestaat 30 jaar, maar wat zijn eigenlijk de waarden die ten grondslag liggen aan de partij? Waar is het mee begonnen en waar staan we nu, ideologisch gezien? Voor wie verdieping zoekt, kom dit najaar naar de Masterclasses Gedachtegoed GroenLinks in Utrecht, georganiseerd door het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks i.s.m. Hellingproef.

Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Instituut Cervantes, Domplein 3, Utrecht

Aanmelden