maandag 7 september 2020

Masterclass 1: De rechtvaardige arbeidsmarkt

Hoe geven we die vorm?

De uitgangspunten ‘werk geeft zekerheid’ en ‘werk moet lonen’ moeten voor alle werkenden gelden, maar in de coronacrisis bleek dat delen van de arbeidsmarkt ‘omwaaiden’. Ook al proberen commissies zaken te veranderen het tij is lastig te keren. Onmachtig is de overheid niet. GroenLinks ziet de overheid als een speler op de arbeidsmarkt: als opdrachtgever en werkgever van alle diensten die samen de publieke sector vormen. Wat kan de overheid doen om de balans te herstellen? Welk sociaal vangnet moet er komen voor zzp’ers en andere groepen zelfstandigen? Welke onderdelen van de arbeidsmarkt zijn toe aan een make-over? Welke keuzes maakt GroenLinks hierin vanuit eigen idealen?

Sprekers

Paul Smeulders, Tweede Kamerlid GroenLinks Sociale Zaken (arbeidsmarkt, sociale zekerheid en pensioenen), Wonen en Ruimtelijke Ordening
Bas van Weegberg, GroenLinks-raadslid Tilburg, voorzitter FNV Jong & United en oud-voorzitter DWARS

Online en offline

Locatie: Het Huis Utrecht (Boorstraat 107)
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud en is het maximum aantal deelnemers beperkt. Meedoen via de livestream is altijd mogelijk.

Toegang

  • Deelname op locatie: € 10,- 
    Aanmelden
  • Online deelname: op basis van vrijwillige donatie
    Aanmelden

Aanwezigheid publiek onder voorbehoud

Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud. Mochten de maatregelen worden aangescherpt dan zullen de masterclasses alleen online te volgen zijn. In augustus krijgen alle deelnemers daarover bericht. De kosten voor de toegangsprijs worden dan ook pas afgeschreven nadat wij je bevestigd hebben dat het daadwerkelijk mogelijk is om de masterclass fysiek bij te wonen. Wanneer je je aanmeldt als online deelnemer ontvang je direct per e-mail een bevestiging en later deze zomer een e-mail met praktische informatie en een link naar de online omgeving van de masterclass.