maandag 14 september 2020

Masterclass 2: De nieuwe spelregels voor arbeidsmigratie & arbeidsmobiliteit

Het ideaal dat iedereen binnen Europa zou kunnen reizen, wonen en werken in gelijkwaardigheid, lijkt gepaard te gaan met een ‘race naar het afvoerputje’. Sectoren met tekorten (land- en tuinbouw, vleesindustrie, de bouw) halen veelal Oost-Europese arbeidsmigranten binnen. Ze belanden in Nederland in een schimmige industrie waar koppelbazen en uitzendbureaus de dienst uitmaken. Zowel Europeanen als niet-Europeanen  betreden onze arbeidsmarkt; in het slechtste geval worden zij werknemers zonder de rechten, voorzieningen en minimumlonen die voor andere werkenden wel gelden. Wat is een fatsoenlijk minimum voor arbeidsmigranten? Welke rol speelt de Europese Unie daarin? Wat moet Nederland – als ontvangend land – beter op orde krijgen als zij buitenlandse werknemers detacheert?

Sprekers o.a. 

Judith Sargentini, GroenLinks-politicus

Online en offline

Locatie: Het Huis Utrecht (Boorstraat 107)
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud en is het maximum aantal deelnemers beperkt. Meedoen via de livestream is altijd mogelijk.

Toegang

  • Deelname op locatie: € 10,- 
    Aanmelden
  • Online deelname: op basis van vrijwillige donatie
    Aanmelden

Aanwezigheid publiek onder voorbehoud

Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud. Mochten de maatregelen worden aangescherpt dan zullen de masterclasses alleen online te volgen zijn. In augustus krijgen alle deelnemers daarover bericht. De kosten voor de toegangsprijs worden dan ook pas afgeschreven nadat wij je bevestigd hebben dat het daadwerkelijk mogelijk is om de masterclass fysiek bij te wonen. Wanneer je je aanmeldt als online deelnemer ontvang je direct per e-mail een bevestiging en later deze zomer een e-mail met praktische informatie en een link naar de online omgeving van de masterclass.