maandag 21 september 2020

Masterclass 3: De positie van jongeren

Als twintigers aan de macht zijn...

Jonge mensen ontspringen de dans bij corona, maar betalen wel de prijs voor de coronacrisis en de klimaatcrisis. De tieners en twintigers van nu worden opgezadeld met de gevolgen. Ze zijn de generatie die opgroeien zonder basisbeurs en zijn hoge studieleningen aangegaan. Veel verloren hun bijbaan in coronatijd en het is de vraag of ze na de crisis zo weer aan het werk kunnen. Na beroepsopleiding of studie wacht hen geen vaste baan en op de oververhitte woningmarkt een betaalbaar dak boven je hoofd vinden is een beproeving. Tegelijkertijd zijn jongeren veerkrachtig en inventief. Als we welvaart eerlijk willen verdelen, een toekomst willen waarin duurzaamheid voorop staat en waarin starters volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving: welke voorstellen helpen  jongeren en twintigers vooruit? Wat moet er nu gebeuren? Wat zijn de dilemma’s als er keuzes gemaakt moeten worden?

Sprekers

Lisa Westerveld, GroenLinks Tweede Kamerlid Onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang, sport & media
Homayoen Madad, voorzitter van Jong Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en maatschappelijk werker.

Online en offline

Locatie: Het Huis Utrecht (Boorstraat 107)
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud en is het maximum aantal deelnemers beperkt. Meedoen via de livestream is altijd mogelijk.

Toegang

  • Deelname op locatie: € 10,- 
    Aanmelden
  • Online deelname: op basis van vrijwillige donatie
    Aanmelden

Aanwezigheid publiek onder voorbehoud

Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud. Mochten de maatregelen worden aangescherpt dan zullen de masterclasses alleen online te volgen zijn. In augustus krijgen alle deelnemers daarover bericht. De kosten voor de toegangsprijs worden dan ook pas afgeschreven nadat wij je bevestigd hebben dat het daadwerkelijk mogelijk is om de masterclass fysiek bij te wonen. Wanneer je je aanmeldt als online deelnemer ontvang je direct per e-mail een bevestiging en later deze zomer een e-mail met praktische informatie en een link naar de online omgeving van de masterclass.