maandag 5 oktober 2020

Masterclass 5: Nepnieuws & privacyschendingen

Omgaan met de keerzijde van digitalisering

Het blijven functioneren van onze samenleving in crisistijd is sterk afhankelijk van technologie. Net als de democratie. Tegelijkertijd kleven daar ook risico’s aan. Corona-apps waaraan we onze data uitleveren, nepnieuws dat circuleert op social media en dat een eigen werkelijkheid representeert. De overheid die ons monitort met als argument dat het de veiligheid (en gezondheid) van burgers verhoogt. Zitten er grenzen aan onze privacy? Deze masterclass gaat over de kansen maar ook over de keerzijde van technologie. Kunnen we desinformatie en nepnieuws tegengaan zonder de vrijheid van meningsuiting aan te tasten?

Sprekers o.a.

Kathalijne Buitenweg, Tweede Kamerlid (Politie, Veiligheid, Justitie, AIVD) en vice-fractievoorzitter.  

Online en offline

Locatie: Het Huis Utrecht (Boorstraat 107)
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud en is het maximum aantal deelnemers beperkt. Meedoen via de livestream is altijd mogelijk.

Toegang

  • Deelname op locatie: € 10,- 
    Aanmelden
  • Online deelname: op basis van vrijwillige donatie
    Aanmelden

Aanwezigheid publiek onder voorbehoud

Let op: Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek onder voorbehoud. Mochten de maatregelen worden aangescherpt dan zullen de masterclasses alleen online te volgen zijn. In augustus krijgen alle deelnemers daarover bericht. De kosten voor de toegangsprijs worden dan ook pas afgeschreven nadat wij je bevestigd hebben dat het daadwerkelijk mogelijk is om de masterclass fysiek bij te wonen. Wanneer je je aanmeldt als online deelnemer ontvang je direct per e-mail een bevestiging en later deze zomer een e-mail met praktische informatie en een link naar de online omgeving van de masterclass.