zaterdag 15 september 2018

Next Tech

Symposium over technologie en blinde vlekken, door Hellingproef i.s.m. JongWBS en Route66

Als jij ’s ochtends wakker wordt, wat is het eerste dat jij doet?

Grote kans dat je naar jouw telefoon grijpt en je berichten checkt. Meer dan ooit tevoren hebben technische toepassingen een centrale plaats in ons leven. Als jonge generatie weten we dit als geen ander.

We zien vooral de voordelen maar discussiëren ook steeds vaker over mogelijke gevaren. In het politieke debat gaat het dan over privacy, de AVG en de zogenaamde “sleepnetwet”.

Maar de impact van technologie gaat veel verder. Wil jij onder de begeleiding van dé experts op dit gebied onze blinde vlekken ontdekken én een bijdrage leveren aan de politieke ideeënontwikkeling over technologie binnen onze partijen? Meld je dan nu aan voor het Next Tech-symposium!

Op 15 september vindt in Utrecht het jaarlijkse symposium plaats van de jong wetenschappelijke partijen Hellingproef (GroenLinks), Jong Wiardi Beckman Stichting (PvdA) en Route66 (D66). Na het succesvolle event van vorig jaar over veiligheid, praten we dit jaar over technologie en de impact hiervan op onze levens. We gaan de ‘blinde vlekken’ onderzoeken; wat is de impact van technologie op onze democratie, op onze steden, onze persoonlijke relaties en onze autonomie?

De keynote wordt verzorgd door niemand minder dan Marleen Stikker, directeur van Waag én Zomergast 2018. Ruben Horbach is futuregazer en neemt ons mee de toekomst in. Adriaan Rol werkt aan een supercomputer en betoogt dat de vragen die we stellen over technologie niet de juiste zijn. Frank Kresin komt vertellen over smart cities en citizen empowerment en Metin Çelik vertelt als expert bij de Nationale Politie over hoe nieuwe technologieën invloed hebben op onze veiligheid. Paul Tang zet uiteen hoe de Datavakbond een vuist maakt tegen techgiganten. Karlijn Kuijpers duidt de impact van algoritmes op de samenleving en Bart Pegge neemt ons mee in het beleid daaromtrent. Dagvoorzitter is Rick van der Kleij. 

Hou voor het exacte programma deze pagina, de website van JongWBS en de Facebookpagina  (als je dat nog gebruikt...) in de gaten!

Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar: hellingproef@groenlinks.nl

Kosten: 10 euro (incl. lunch)

Locatie: Parnassus Utrecht

Tijd: 10.00-17.00 uur, met aansluitende borrel