woensdag 27 februari 2019

Politiek diner 2019: intiem gesprek met Kathalijne Buitenweg

Op woensdag 27 februari is het zover: Hellingproef opent het nieuwe jaar traditiegetrouw met het politiek diner. Te gast is niemand minder dan Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg.

Kathalijne Buitenweg zit sinds 2017 in de Tweede Kamer voor GroenLinks en houdt zich daar bezig met politie, veiligheid, justitie en de AIVD. Eind vorig jaar deed ze de veelbesproken oproep om XTC te legaliseren. Voor haar komst naar de Haagse politieke arena was Kathalijne lid van het Europees parlement. Als Europarlementariër werd ze bekend met initiatieven tegen (homo-)discriminatie en voor seksuele en reproductieve rechten van vrouwen wereldwijd.

Onlangs is Kathelijne gepromoveerd aan de faculteit recht van de UvA, met haar proefschrift getiteld ‘The European Parliament's Quest for Representative Autonomy - an internal perspective’.
Kortom, genoeg om over te praten met deze inspirerende politica én wetenschapper!
Tijdens het diner heb je de gelegenheid om jouw vragen te stellen aan Kathelijne. Een unieke kans om in een intieme setting meer te weten te komen over Kathelijne, haar politieke visie en hoe zij de relatie tussen wetenschap en politiek ziet.

Het (vegetarische) diner zal plaatsvinden in restaurant Instock Amsterdam. Dit is een restaurant dat gebruik maakt van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Het restaurant bevindt zich aan de Czaar Peterstraat 21, te Amsterdam. Inloop is vanaf 18.30, we beginnen om 19.00 uur.
Het diner bestaat uit vier (kleine) gangen en twee alcoholische dan wel non-alcoholische versnaperingen voor. We hanteren 2 tarieven:

  • Hellingproef leden betalen €20,-
  • Niet-leden betalen €35,-

Ben je nog geen lid van Hellingproef, dan is dit het uitgelezen moment om dat te veranderen. We organiseren het komende jaar nog veel meer interessante evenementen. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar het tijdschrift de Helling. Bovendien heb je met de korting voor het diner de abonnementskosten er al bijna uit. Klik hier om lid te worden van Hellingproef.

Er kunnen ongeveer 30 personen aanschuiven, dus meld je snel aan! Dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: hellingproef@groenlinks.nl met in de onderwerpregel áanmelden politiek diner’