vrijdag 26 april 2019

Techcursie: PeelPioneers

Evenement van Hellingproef

Hellingproef zet dit jaar het thema technologie centraal. Ook is het is tijd om niet alleen maar over technologie te praten, maar om met eigen ogen te zien op welke manieren technologie daadwerkelijk kan worden ingezet. Nederland telt heel wat jonge, energieke bedrijven die slimme technologie omzetten in een businessplan om de wereld duurzamer en inclusiever te maken. Daar kunnen we zeker wat van leren en daarom bezoeken we dit voorjaar enkele van deze bedrijven.

Tijdens de eerste techcursie zullen we een bezoekje brengen aan PeelPioneers. PeelPioneers noemt zichzelf ook wel de schillenboer van de 21ste eeuw. Ieder jaar wordt er ongeveer 250 miljoen kilo sinaasappelschillen weggegooid die vervolgens worden vergist of verbrand. Zonde, want deze schillen bevatten waardevolle grondstoffen. PeelPioneers laat als enige bedrijf ter wereld zien dat deze schillen circulair te verwerken zijn. Hellingproef mag een kijkje komen nemen in de fabriek in Son (Noord-Brabant). We krijgen een rondleiding en mogen meemaken (en meenemen!) welke producten er allemaal gemaakt kunnen worden van sinaasappelschillen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: hellingproef@groenlinks.nl. Er kunnen ongeveer 30 personen mee, dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plekje.

Wanneer: vrijdag 26 april om 15.00 uur. 

Locatie: PeelPioneers, Ockhuizenweg 3a, Son (routebeschrijving en meereisopties volgen)

Ben je minder mobiel maar zou je toch graag mee willen? Laat het ons even weten, dan denken wij mee over een oplossing.

Kosten: €10 (niet-leden)/ €7,50 (leden)

Lid worden? Dat kan hier.