1 minuut

Nooit meer neoliberalisme?

Podcast Groene Gasten #4

Markeren de komende verkiezingen het einde van het neoliberalisme? Zelfs de VVD vindt dat de 'rafelranden van het kapitalisme moeten worden bijgeschaafd'. Wat is het linkse alternatief en pakt links de politieke ruimte die nu ontstaat? Hierover praten hoogleraar economie Irene van Staveren en politicoloog Merijn Oudenampsen in de nieuwe aflevering van onze podcast Groene Gasten.

Meer lezen?

Terugluisteren eerdere edities

Podcast Groene Gasten #1: Hoe vergroenen we de zware industrie?
Podcast Groene Gasten #2: BBP weg ermee!
Podcast Groene Gasten #3: Ruimte zat voor wonen in de stad

Meepraten?

Praat mee door een reactie achter te laten of laat ons weten wat je van de podcast vindt.

Reacties

Else Spijkers

Een misschien wel erg banale opmerking; het is voor mij geweldig fijn dat ik kan luisteren ipv te moeten lezen.
De podcast geeft me nieuwe inzichten, waarover ik nog nooit heb nagedacht. Het verschil tussen Neoliberalisme en Kapitalisme. Een betere driehoek tussen overheid/ markt / zorgzaamheid. Ook de drie i's, biedt stof tot nadenken.
Dank daarvoor.
Ik ben een mooi voorbeeld van iemand die op intuïtie kies voor links en groen, maar niet voldoende informatie heeft om het goed te kunnen onderbouwen. En ik ben daarin geen uitzondering, maar hoe prikkel je mensen om nu juist die info te willen krijgen? Ik heb in ieder geval met grote interesse geluisterd en ben er beter door geïnformeerd.

Loek

Jammer dat GroenLinks geen sociaalliberale partij meer is. De voordelen van het kapitalisme (veel meer globale welvaart en minder armoede dan voorheen) worden hier niet erkend. Dan vind ik D66 toch beter...

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen