1 minuut

Robbert Bodegraven nieuwe directeur Bureau de Helling

Het wetenschappelijk bureau van GroenLinks, Bureau de Helling, heeft een nieuwe directeur: Robbert Bodegraven. Dat maakte het partijbestuur van GroenLinks op 4 oktober bekend.

Robbert Bodegraven (1963) werkte eerder als sociaal ondernemer en in diverse (directeurs)functies bij non-profit organisaties zoals War Child en Oxfam Novib. Hij heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en uitdragen van standpunten over maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en gelijkheid. GroenLinks-partijvoorzitter Marjolein Meijer: "Ik kijk er naar uit om Bureau de Helling onder de leiding van Robbert uit te zien groeien tot een toonaangevend kennisinstituut voor groene en linkse politiek."

De opdracht om het progressieve gedachtegoed verder te ontwikkelen is iets waar hij zich graag voor inzet. Bodegraven: "Juist nu de ongelijkheid in de samenleving toeneemt is het belangrijk om het debat te blijven voeren en oplossingen aan te dragen die polarisatie en tweedeling tegengaan. Met het kompas op een inclusieve duurzame samenleving."

Robbert Bodegraven begint op 1 november in zijn nieuwe functie. Bureau de Helling is het wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Als denktank ontwikkelt en versterkt het Bureau het groene en linkse gedachtegoed. Het Bureau is actief op het raakvlak van publiek debat, politiek en wetenschap. Ook publiceert het viermaal per jaar het tijdschrift de Helling.

Gerelateerde artikelen