30 jaar de Helling! - symposium over de toekomst van groen en links

Tijdschrift de Helling bestaat 30 jaar! We nodigen iedereen uit om dat te vieren, tijdens ons feestelijke jubileumsymposium op zaterdagmiddag 7 oktober.

In oktober 1987 verscheen de eerste 'de Helling, tijdschrift voor linkse politiek'. Zie hierboven de eerste cover van het nieuwe blad naast de meeste recente uitgave van de Helling. 

Op zaterdag 7 oktober blikken we met diverse betrokkenen van het allereerste uur terug op de begindagen van de Helling. En we hebben enkele gerenommeerde sprekers uitgenodigd om vooruit te kijken, om invulling te geven aan thema's die de toekomstagenda van links moeten kleuren.

Meld je hier aan voor het jubileum!

Sprekers

Eva Gladek, industrieel ecoloog en directeur van Metabolic, zal spreken over 'Circulaire economie en de transformatie naar een duurzame economie'. Tom van der Lee, Tweede Kamerlid GroenLinks, zal reageren op haar voordracht.

Marleen Stikker, directeur van de Waag Society, zal spreken over 'Technologie, (on)gelijkheid en de noodzaak tot politieke actie'. Martijntje Smits, ingenieur en filosofe Universiteit Utrecht, reageert op haar betoog. Lees hier alvast het interview met Stikker uit het Big Data-nummer van De Helling!​

Dagvoorzitters zijn Farid Tabarki en Natasja van den Berg. Zij staan met Joost Lagendijk en enkele Helling-redacteuren van het eerste uur stil bij '30 jaar De Helling relevant en revolutionair'.

En is er natuurlijk een feestelijke afsluiting met muziek (De Band zonder Verblijfsvergunning) en een hapje en drankje!

We hopen je te mogen verwelkomen op zaterdag 7 oktober in de Gelderlandfabriek!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde publicaties