Noortje Thijssen

Directeur a.i. Wetenschappelijk Bureau GroenLinks
 

Noortje Thijssen (1983) is directeur a.i. van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Met haar praktijk Voor Impact geeft ze advies aan maatschappelijke organisaties over beleidsbeïnvloeding en politieke communicatie.

Noortje is gepromoveerd socioloog en volgde een post-master Journalistiek. Eerder was ze partner bij Public Matters, beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en PR-manager bij myTomorrows. Ze was voorzitter van de kandidatencommissie Europees Parlement 2019 en lid van de kandidatencommissie Tweede Kamer 2017.

Suzanne van den Eynden

Hoofdredacteur tijdschrift de Helling

 
Suzanne van den Eynden (1978) is hoofdredacteur van tijdschrift de Helling. Ze studeerde Europese Studies, journalistiek en filosofie. Suzanne werkte bij verschillende non-profitorganisaties, waaronder Amnesty International Australia, het Nederlandse Rode Kruis en PAX, en als journalist voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder Cobouw en Filosofie Magazine. 

Twitter:

Richard Wouters

Projectleider

 
Richard Wouters (1966) weet veel van Europese politiek. Als adviseur van de Europarlementariërs van GroenLinks schreef hij mee aan talrijke publicaties en aan verkiezingsprogramma's.

Richard is mede-oprichter van de Europawerkgroep van GroenLinks. Hij neemt regelmatig deel aan werkgroepen die standpunten voorbereiden voor de Europese Groene Partij.

Bij het Wetenschappelijk Bureau houdt Richard zich bezig met grondstoffen, energie en technologie.

Twitter:

Hans Rodenburg

Projectleider

  
Hans Rodenburg (1991) is historicus. Als projectleider bij het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks houdt hij zich vooral bezig met sociaaleconomische thema's. Daarnaast werkt hij als onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis in Nijmegen.

Evert Nieuwenhuis

Projectleider

   
Evert Nieuwenhuis (1973) is project- en onderzoeksleider bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Daarnaast is hij als journalist gespecialiseerd in duurzaamheid en (internationale) economie. Hij schreef onder andere voor Vrij Nederland, de Volkskrant en De Correspondent.

Sarah Hardus

Projectleider


Sarah Hardus (1984) is project- en onderzoeksleider bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, waar zij momenteel werkt aan een onderzoek over arbeidsmigratie. Daarnaast is zij bezig met de afronding van haar proefschrift over China-Afrika-relaties en competitie in internationale ontwikkelingshulp. 

Sarah heeft een achtergrond in culturele antropologie, politicologie en internationale ontwikkelingsstudies en was eerder werkzaam als docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en het International Institute of Social Studies. 

Atty-Marije Horjus

Communicatie & Evenementen

  
Atty-Marije Horjus (1984) is medewerker Communicatie & Evenementen. Ze studeerde communicatie aan NHL Stenden en werkte in diverse communicatiefuncties bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Cherelle de Leeuw

Projectmedewerker

  
Cherelle de Leeuw (1994) studeert Political Theory aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij werkzaam als projectmedewerker voor het Wetenschappelijk Bureau. In deze rol is ze inhoudelijk betrokken bij twee verkiezingsprojecten, voor zowel de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 als de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ook is ze gemeenteraadslid namens GroenLinks in Nijmegen.

Bram van de Glind

Projectmedewerker

Bram van de Glind (1990) studeert international environmental studies aan de NMBU in Noorwegen. Als deeltijd projectmedewerker bij het Wetenschappelijk Bureau draagt hij bij aan het project groene industriepolitiek. Daarnaast schrijft hij zijn scriptie over academisch vliegen.

Wobke van der Kolk

Vrijwilliger

   
Wobke van der Kolk (1954) werkt twee dagen als vrijwilliger op het secretariaat. Ze was tot 2019 werkzaam als directiesecretaresse voor een grote (zorg-)organisatie in de provincie Utrecht en schreef na haar opleiding aan de School van de Journalistiek in Utrecht o.a. voor de houthandel en -industrie.

Femke Rethans

Vrijwilliger

 
Femke Rethans (1976) is vrijwilliger online communicatie bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Ze werkte eerder als online projectleider, communicatieadviseur, en contentspecialist voor onder andere FNV, Veilig Verkeer Nederland, RVO en Clingendael. 

Femke studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Momenteel werkt zij aan de contentstrategie en -migratie voor wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl

Annie de Jong

Vrijwilliger
 
Annie de Jong (1994) is afgestudeerd taalkundige. Als vrijwilliger is ze betrokken bij het vernieuwen en verbeteren van de website van het wetenschappelijk bureau. 
 

Pagina's