Op zaterdagmiddag 25 april bezoeken wij The Black Archives in Amsterdam. Wij krijgen een rondleiding van een uur en zullen nadien nog gezellig napraten in een café in de buurt. Deze rondleiding is zowel voor leden als voor niet-leden van het Jong Wetenschappelijke Bureau GroenLinks helemaal gratis!

The Black Archives is een uniek historisch archief waar men terecht kan voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht zijn. The Black Archives bestaat uit verschillende boekencollecties, archieven en artefacten die het nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De meer dan 5000 aanwezige boeken in de collecties gaan over racisme en race issues, slavernij en (de)kolonisatie, gender en feminisme, sociale wetenschappen en ontwikkeling, Suriname, de Nederlandse Antillen, Zuid-Amerika, Afrika en meer.

Hierdoor bieden de boekencollecties literatuur dat niet of weinig besproken wordt binnen scholen en universiteiten. De collecties zijn bedoeld als startcollectie die kan groeien door giften en samenwerkingen met anderen. Zo wordt Zwarte literatuur, kennis en informatie toegankelijk gemaakt voor studie en inzage.

De rondleiding wordt verzorgd door The Black Archives en zal tussen 12:00 en 13:00 uur plaatsvinden. Daarna is er nog ruimte voor discussie onder het genot van een drankje. Je kan je opgeven door een mailtje te sturen naar jongwb@gmail.com.

Hopelijk tot dan!