Portretfoto Noortje Thijssen

Noortje Thijssen (1983) was eerder partner bij lobbyadviesbureau Public Matters en heeft vorig jaar een eigen bedrijf 'Voor Impact' opgezet. In 2012 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over de jaren '60. Zij heeft jarenlange ervaring in verschillende rollen binnen GroenLinks. Zo werkte ze onder meer als fractiemedewerker in de Tweede Kamer, als medewerker bij het wetenschappelijk bureau en secretaris van de programmacommissie voor de Tweede Kamer. Ook toen ze niet meer in dienst was bij de partij bleef zij actief, onder andere als lid van de kandidatencommissie voor de Tweede Kamer in 2016 en voorzitter van de kandidatencommissie voor de Europese verkiezingen in 2019.

Partijvoorzitter Katinka Eikelenboom: “Met Thijssen hebben we het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten gevonden. Ze heeft een scherp politiek inzicht, intellectuele bagage, een verbindende managementstijl en is een netwerker pur sang met veel overtuigingskracht. Met haar kwaliteiten zal de impact van het wetenschappelijk bureau de komende jaren alleen nog maar gaan groeien.”

Thijssen: “Het is mijn ambitie om met het wetenschappelijk bureau bij te dragen aan de strategische koers van GroenLinks. Zo zie ik visieontwikkeling op de verhouding tussen overheid, markt en burgers en de doorontwikkeling van GroenLinks als brede partij als belangrijke opdrachten voor de komende jaren.”

Het wetenschappelijk bureau van GroenLinks ontwikkelt en versterkt het groene en linkse gedachtegoed. Het bureau is actief op het raakvlak van publiek debat, politiek en wetenschap. Ook publiceert het viermaal per jaar het tijdschrift de Helling.