2 minuten

Vertrek Robbert Bodegraven als directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks

Per 1 november neemt Robbert Bodegraven afscheid als directeur van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Noortje Thijssen is door het partijbestuur benoemd als interim-directeur voor de periode van 1 november tot 1 april.

Onder leiding van Robbert heeft het wetenschappelijk bureau verschillende succesvolle projecten opgezet en afgerond. Er verschenen rapporten over onder meer een nieuwe inrichting van de volkshuisvesting, een eerlijke arbeidsmarkt en effectieve arbeidsmigratie. Deze hebben geleid tot concrete politieke beleidsvoorstellen op landelijk en lokaal niveau. Daarnaast kwamen onder Robberts supervisie goed gewaardeerde evenementen tot stand, zoals de Masterclasses over het gedachtegoed van GroenLinks en seminars over duurzaam bouwen en circulaire landbouw. Er werd een nieuwe huisstijl geïntroduceerd en tijdschrift de Helling werd vernieuwd.

Partijvoorzitter Katinka Eikelenboom: “Dankzij de inzet en kwaliteiten van Robbert heeft het wetenschappelijk bureau een goede uitgangspositie om zich de komende jaren door te ontwikkelen en nog meer impact te hebben binnen de partij. Robbert heeft onder meer een nieuwe werkwijze geïntroduceerd, het bereik van tijdschrift de Helling vergroot en vooral een gemotiveerd en goed samenwerkend team neergezet.”

Robbert: “Ik ben trots op het huidige wetenschappelijk bureau. Er staat een stevige organisatie met een zeer getalenteerd team. De rapporten van het wetenschappelijk bureau worden gezien en aanbevelingen vinden hun weg naar voorstellen die op verschillende politieke niveaus worden gedaan. Ik laat dat met groot vertrouwen in de toekomst los.” 

Noortje Thijssen

Noortje heeft verschillende functies en rollen vervuld binnen GroenLinks, waaronder fractiemedewerker in de Tweede Kamer, medewerker bij het wetenschappelijk bureau, secretaris van de programmacommissie voor de Tweede Kamer, lid van de kandidatencommissie voor de Tweede Kamer en voorzitter van de kandidatencommissie voor de Europese verkiezingen. Noortje was tot voor kort partner bij lobbyadviesbureau Public Matters en heeft recent een eigen bedrijf 'Voor Impact' opgezet. Katinka: “Het partijbestuur is heel blij dat Noortje het wetenschappelijk bureau komt versterken.”

Gerelateerde artikelen