PROGRAMMA

Tijdens het eerste deel van de avond beginnen we met de grote vragen. Hoe heeft onze relatie met werk zich ontwikkeld? Is er eigenlijk wel sprake van een burn-out-epidemie? En komt dit door het kapitalisme dat ons allemaal opjaagt of is er meer aan de hand? Dit gesprek voeren we met Anne Roeters, wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal Cultureel Planbureau, en met Koen Haegens, journalist bij de Groene Amsterdammer en schrijver van het boek Op zoek naar de verstrooide tijd.

Na het eerste panel geeft muzikant en schrijver Aafke Romeijn haar perspectief op het onderwerp!

In het tweede panel duiken we de praktijk in. Hoe kunnen we de strijd om onze tijd keren en is dit eigenlijk wel een probleem dat we via de politiek kunnen oplossen? Specifiek bespreken we het voorstel van de 30-urige werkweek. Is het mogelijk en een goed idee om met z'n allen minder te gaan werken? Dit doen we met Jan-Pieter Daems, bestuurslid bij vakbond CNV, die de 30-urige werkweek tot een strijdpunt heeft gemaakt, Mariëtte Patijn, kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en oud-bestuurder bij de FNV, en met Johan Blok, HR-manager bij Achmea, dat heeft besloten om de werkweek binnen het bedrijf stapsgewijs omlaag te brengen.

OVER DE POSTKAPITALISME-KARAVAAN

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Postkapitalisme-karavaan; een reeks evenementen waarmee we de komende tijd door het land trekken om in gesprek te gaan over het doorgeslagen kapitalisme en over manieren om hier samen verandering in te brengen. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten!